سیل به لاریجان و طوفان به یزد رسید. امکان کمک با بالگرد به سیلزدگان لرستان وجود ندارد. رودخانه کن تهران بالا آمد و قمرود در معرض خطر قرار گرفت. برق ۱۰۹ روستای همدان قطع شد. بنای تاریخی یخچال میرفتاح در ملایر فرو ریخت.
● رئیس مرکز امداد هوایی هلال احمر لرستان میگوید پنج بالگرد بامداد سهشنبه برای نجات جان سیلزدگان به پلدختر پرواز خواهند کرد. صارم رضایی اعلام کرد اقلام امدادی، زیستی و مواد غذایی، به اندازه کافی در انبارهای استان موجودند و بالگردها جمعیت هلال احمر به تیمهای واکنش سریع برای فرود و صعود احتمالی در پشتبامها مجهز شدهاند. در سیل پلدختر بسیاری از مردم به بامها پناه بردند.
● فرودگاه سنندج تا اطلاع ثانوی تعطیل شد. معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد که پروازهای فرودگاه سنندج به دلیل بدی آب و هوا باطل شدهاند و فرودگاه خرم آباد نیز به دلیل آب گرفتگی غیرعملیاتی است. شهرام آدمنژاد از مسدود بودن ۱۵ محور شریانی و ۲۸ محور غیرشریانی در مسیرهای تردد کشور و آسیب دیدگی خطوط ریلی در بیشه قارون، سپیددشت و چمن سنگرد خبر داد. مسیر ریلی تهران- جنوب به دلیل ریزش کوه و رانش زمین مسدود شده است.
● سخنگوی شرکت ملی گاز اعلام کرد شهر معمولان در استان لرستان کاملا تخلیه شده و به خاطر حفظ ایمنی گاز این شهر نیز قطع شده است. مجید بوجارزاده افزوده که گاز استانهای گلستان و مازندران وصل و شرایط پایدار است.
● محور آزادراه قزوین – رشت در استان قزوین تا اطلاع ثانوی مسدود شد. مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور ناجا میگوید این تصمیم به دلیل طغیان رودخانه و جاری شدن سیل در سطح راه اتخاذ شده است.
● بخشدار مرکزی دزفول میگوید با توجه به افزایش خروجی سد دز، دستور تخلیه هشت روستای در معرض سیلاب صادر شده است. خبرگزاری مهر از قول نصرالله فخر امجدیان مینویسد: «در حال ارسال اتوبوس به روستاهای دیلم سفلی، بنه علوان و زاویهها در جنوب دزفول هستیم تا اهالی را به کمپ اسکان نوروزی منتقل کنیم.»
● وزیر کشور میگوید پروازهای C130 ارتش آماده اعزام به لرستان و پلدختر هستند. رحمانی فضلی تاکید کرده که ۱۴ هلیکوپتر آماده ارسال تجهیزات به منطقه شدهاند اما شرایط جوی امکان پرواز نمیدهد.
● استاندار ایلام خسارت سیل را ۳هزار میلیارد تومان اعلام کرد و از قطع آب ۳۶ روستای “دره شهر” خبر داد. قاسم سلیمانی دشتکی میگوید جادههای استان در ۱۵۰ نقطه دچار رانش و ریزش شده و زیرساختها، پلها، منازل مسکونی، مزارع، مراتع، زمینهای کشاورزی و احشام خسارتهای زیادی متحمل شدهاند.
● نماینده مردم اهواز و باوی برخی کمبودها در مناطق سیلزده را “خندهدار” خواند و گفت مردم دارند با گونی برای خودشان محل اقامت درست میکنند. او توضیح داده که برای تقویت سیلبندها حتی گونی و پلاستیک نیز وجود ندارد. خبرگزاری ایلنا از قول علی ساری نوشت: «در شهرستان باوی مردم به شدت کمبود ماشین آلات سنگین دارند… خسارت ما بیشتر در حوزه زمینهای کشاورزی و خانههای مسکونی است که به زیر آب رفتهاند.»
● رئیس سازمان اورژانس ایران از وضع سیلزدگان پلدختر که به ارتفاعات پناه بردهاند ابراز نگرانی کرد. پیرحسین کولیوند گفت به خاطر تاریکی شب و سردی هوا نگران آنها هستیم. او افزود به خاطر تاریکی، امکان پرواز با بالگرد فراهم نیست: «اما قبل از غروب توانستهایم ۱۲ نفر از مردم گرفتار در سیل را نجات دهیم.»
● هوای طوفانی تهران را فراگرفت. این طوفان که با بارش شدید باران همراه بود دقایقی رفت و آمد خودروها را با اختلال روبرو کرد. رئیس سازمان مدیریت بحران تهران از مردم خواسته تا زمان قطع بارش از تردد غیرضروری خودداری کنند. اعلام شده که بارندگی تا ساعت ۱۲ شب ادامه خواهد یافت.
● مدیرکل مدیریت بحران لرستان میگوید به دلیل شرایط جوی نمیتوانیم با بالگرد به سیلزدگان کمک کنیم. آقا میرزایی به خبرگزاری ایسنا اعلام کرده که از طریق جاده هم امکان تردد کامیون برای کمک به افراد گرفتار در سیل پلدختر وجود ندارد. وزیر کشور دستور داده استانهای مرکزی و اصفهان تجهیزات خودشان را به پلدختر برسانند. سعیدی، سخنگوی سازمان مدیریت بحران، میگوید ۱۴ فروند بالگرد از اصفهان آماده پرواز هستند اما شرایط جوی اجازه نمیدهد.
● محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس، در توییتی خطاب به معاون اول روحانی خواستار رسیدگی به وضع مردم لرستان شد. او توییت کرده است: «آقای جهانگیری به داد استان لرستان برسید. راه ارتباطی چند شهر قطع است. مردم بیپناه در محاصره سیل هستند. با هر مسئولی تماس میگیرم اظهار عجز میکند.»
● خبرگزاری فارس از به زیر آب رفتن پنج هزار واحد مسکونی پلدختر خبر میدهد و وقوع فاجعه انسانی در این شهرستان را دور از ذهن نمیداند. فارس مینویسد که تمامی راههای منتهی به پلدختر قطع شده، بیش از ۱۰۰ روستای هرستان در محاصره سیل هستند و مردم در ارتفاعات، پشتبام خانهها و کوهها پناه گرفتهاند: «تنها سه بالگرد به کمک شهروندان پلدختری آمده که این موضوع موجب گلایه مندی مردم شده است.»
● فرماندار “دره شهر” در ایلام میگوید دسترسی به ۱۹ روستا در بخش ماژین قطع شده که شاید تا یک هفته آینده ادامه یابد. کیانوش محمدنژاد به خبرگزاری مهر اعلام کرده که مردم این روستاها به آب معدنی و مواد خوراکی نیاز دارند و چون دسترسی به آنها میسر نیست، باید به کمک بالگرد به آنها امدادرسانی شود.
● سیل به لاریجان آمل رسید. بخشدار لاریجان اعلام کرده که ۱۰ روستا در محاصره سیل هستند و راه ارتباطی برخی از این روستاها مسدود شده است. رضا مقدم از ریزش سنگ در تونل جدید هراز نیز خبر داده و گفته که عوامل راهداری سرگرم پاکسازی سطح جاده هستند. تونل شماره پنج هراز به تازگی مورد بهره برداری قرار گرفته است.
● طوفان بخش گستردهای از یزد را در نوردید. گرد و غبار ناشی از این طوفان که سرعت آن در برخی مناطق به ۸۰ کیلومتر در ساعت میرسید، عبور و مرور در جادههای شهری و بین شهری را مختل کرد. خبرگزاری مهر مینویسد طوفان تردد در محور یزد – اردکان را کند کرد و پس از عبور از تفت به یزد رسید. درختان بلوار “شهید صدوقی” در اثر طوفان شکستهاند و شدت باد در برخی مناطق باعث شکسته شدن شیشههای ساختمانها شده است.
● دبیرکل فدراسیون بینالمللی جمعیتهای صلیب سرخ و هلال احمر در پیامی به هلال احمر ایران، از آمادگی برای هر گونه حمایت و امدادرسانی به سیلزدگان خبر داده است. صلیب سرخ آلمان نیز در نامهای ضمن اعلام همدردی، از ارسال ۴۰ قایق و تجهیزات نجات در سیلاب اطلاع داد. قرار است این محموله ۱۵ فروردین به ایران رسیده و به جمعیت هلال احمر تحویل داده شود.
● سد خمه الیگودرز سرریز کرد. حمید کشکولی، فرماندار الیگودرز، از مردمی که ساکن پایین دست سد هستند خواسته تا هر چه سریعتر به مناطق امن بروند.
● محور آزادراه خرمآباد – اندیمشک در استان لرستان به دلیل بارش باران مسدود شد. پلیس راهور ناجا اعلام کرد که این محور تا اطلاع ثانونی به دلیل سیلابی بودن مسیر و ریزش کوه مسدود میماند. اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور ایران، ظهر دوشنبه از ایستگاهها و پستهای امدادرسانی به مسافران در این مسیر بازدید کرده بود.
● مدیرکل ابنیه فنی سازمان راهداری میگوید راههای کشور در جریان سیل، ۱۶۰۰ میلیارد تومان خسارت دیدهاند و خسارات با ادامه بارندگی و سیلاب میتواند به ۲۰۰۰ میلیارد تومان بالغ شود. شعبانعلی خاوری به خبرگزاری مهر گفته است ۱۱هزار کیلومتر از راههای ایران با درصدهای مختلف تخریب شدهاند. او از تخریب حدود ۴۰۰ پل و آسیبدیدگی ۵ هزار پل خبر داده است.
● با گذشت ۱۵ ساعت از قطع تلفنهای همراه، ثابت و خطوط اینترنت، شبکه ارتباطات ایلام به حالت عادی بازگشت. فیبر نوری متصل به استان ایلام به دلیل سیلاب در سه نقطه قطع شده بود.
● رئیس اداره راهداری فومن از ریزش کوه در مسیر ماسوله به ماجلان خبر داد و اعلام کرد که این مسیر تا ایمنی کامل مسدود خواهد بود.
● رئیس مدیریت بحران جهاد کشاورزی همدان میگوید ۷هزار و ۱۵ هکتار از مزارع شهرستانهای استان دچار آب گرفتگی شدهاند. احد ظفری از تخریب ۸۱ مورد جایگاه دام و علوفه و تل شدن ۱۳۵ راس دام سبک و سنگین نیز خبر داد و میزان خسارت به کشاورزان همدانی تا ساعت ۱۳ روز ۱۲ فروردین را ۲۶۸هزار و ۵۷۸ میلیون ریال اعلام کرد.
● فرماندار قم اعلام کرد رودخانه قم در معرض خطر جدی سیل قرار دارد. خبرگزاری تسنیم به نقل از مرتضی حیدری نوشت، تمامی سدهای قم از جمله سنجگان و امامزاده اسماعیل و کبار سرریز شدهاند: «سیل در رودخانه روستای وشنوه با شدت زیادی در جریان است و روستای کهندان نیز به دلیل ساختوسازهای در مسیل دستور تخلیه داده شد.»
● بارش سنگین برف، باعث قطع برق ۱۰۹ روستای همدان شده است. شرکت توزیع نیروی برق استان همدان اعلام کرده که ۷۰ گروه کاری در تلاش برقراری اتصال برق این روستاها هستند.
● ارتباط موبایل و تلفن ثابت در پلدختر به طور کامل قطع شده است. خبرگزاری فارس از قول نماینده ویژه استاندار لرستان در پلدختر مینویسد: «تعدادی از خانوارها در سیلاب محاصره شدهاند و برای حفظ جان خودشان به پشتبامها رفتهاند.» سیروس ابراهیمی گفته که سیستم دولتی و ارتباط در پلدختر از بین رفته و نمیتوان درباره تلفات جانی و خسارات مالی صحبت کرد. او افزوده که مردم از شرایط موجود به شدت عصبانی و ناراحت هستند.
● اثر تاریخی یخچال میرفتاح در ملایر به خاطر شدت بارندگیهای اخیر فرو ریخت. احمد ترابی، معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان همدان، این خبر را تایید کرده است.
● سیلاب فرودگاه لرستان را در برگرفت. خبرگزاری تسنیم از قول مدیر فرودگاه خرم آباد مینویسد: «سیلاب دیوار فرودگاه را تخریب کرده و وارد باند فرودگاه شده و در حال حرکت به سمت برج مراقبت است.» غلامرضا بنیصدر گفته که علاوه بر برج مراقبت، ترمینال و منازل مسکونی و اداری فرودگاه نیز در معرض آسیب قرار دارند.
● خبرگزاری ایسنا گزارش داد که پل گاومیشان تنها محور اصلی ایلام به لرستان پلدختر- دره شهر بطور کامل تخریب شد. این پل ۴۵ سال پیش احداث شده بود.
● سیل به تهران رسید. در فیلمی که خبرگزاری مهر منتشر کرده، سیلاب شدیدی دیده میشود که در فشم جاری شده است. در نشست شورای هماهنگی مدیریت بحران شهر تهران اعلام شده که بارش شدید در پایتخت تا ساعت ۱۷ ادامه خواهد داشت و باران با کاسته شدن از شدت آن تا ساعت ۳ بامداد سهشنبه ۱۳ فروردین ادامه مییابد.
● پلیس راهور با ۱۲۸ تیم به صورت آماده باش در سطح تهران مستقر شده است. مهر مینویسد در سه نقطه لواسانات، فشم و پل فتح احساس نگرانی بیشتری میشود. ایستگاه متروی “ارم سبز” نیز دچار آب گرفتگی شده است.
● بعد از ظهر دوشنبه ۱۲ فروردین زلزلهای به قدرت ۵/۲ ریشتر، کرمانشاه را لرزاند. خبرگزاری فارس مینویسد در یک فاصله نیمساعته چهار زمینلرزه در استان به وقوع پیوست که بزرگی همه بالای ۳ ریشتر بود. کانون زلزله ۲۲ کیلومتری سومار و عمق آن ۱۰ کیلومتری زمین ثبت شده است. از آسیبهای احتمالی این زمینلرزه هنوز خبری منتشر نشده است.
● سازمان هواشناسی ایران هشدار داده که وزش باد شدید در برخی استانهای کشور میتواند با تخریب و خسارت همراه شود. در این هشدار از استانهای اردبیل، قزوین، قم، سمنان، تهران، فارس، بوشهر، خراسان رضوی، خراسان شمالی و استان مرکزی نام برده شده است. پیشبینی شده که جنوب استان فارس، شاهد بیشترین میزان بارش در روز ۱۳ فروردین باشد.
● سردار حمیدی، رئیس پلیس راه ایران از مردم خواسته سفرهای غیرضروری را لغو کنند و حتی از رفت و آمدهای درون شهری نیز بپرهیزند. او افزوده که مردم باید روز سیزدهبدر نیز در نقاط امن و بیخطر اتراق کنند.
● مسیر کن – امامزاده داوود در تهران به دلیل بالا آمدن رودخانه کن مسدود شد. رئیس پلیس راه ایران تاکید کرده که شرایط جوی برای حضور مردم در تفرجگاهها و پارکها مناسب نیست. سردار حمیدی خبر داده که جادههای ۲۴ استان درگیر برف و باران هستند و ۴۲ محور اصلی و فرعی به دلیل سیل یا ریزش سنگ و لغزندگی مسدود شدهاند.
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.